Utolsó kommentek

  • Izamamája: Eldöntöttük, igen, mi is megyünk MAJD Japánba, de addig is kiváncsiak vagyunk a kiotói fotókra. A ... (2012.04.19. 21:23) Kilencedik-tizenkettedik nap, Kyoto
  • Izamamája: nem csak lájkoljuk, olvassuk is!!! mégmégméééég!! (2012.04.12. 19:57) Ötödik nap: a Fuji környéke
  • Rousseau: @f&f: Akkor hát várjuk a folytatást! (2012.04.10. 20:38) Első nap: Tokió
  • f&f: @Rousseau: Útikönyvünk természetesen van és készültünk is, ezért tudtuk, hogy a reptéren minden sz... (2012.04.10. 16:50) Első nap: Tokió
  • f&f: @zsengezsolt: díszkütyü pinkben, igenis! de aztán kérjük használni! (2012.04.10. 16:42) Első nap: Tokió
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Friss topikok

Elso nap: Hong Kong reptere

2011.03.04. 10:38 - f&f

Basszus, ezek az ekezetek. Illetve a hianyuk. Igazabol semmi mas nem hianyzik, ha az ember a legitarsasag koltsegen mar ledaralta a svedasztalt a Premium Lounge-ban a hongkongi repteren.

Ahol Time, Newsweek, legkondi, tusolasi lehetoseg es ingyen kaja van, rossz dolog nem tortenhet az ember fiaval.

A felkinalt premium-kategorias lelki gyogymasszazs oka, hogy helsinkibol kesessel indulo jaratunk pont akkor szallt le, amikor a transzferunk tovalibbent saigon iranyaba. Meg integettunk is neki, meghatodva. Szivesen at is ugrottunk volna ra, hiszen Jackie Chan szulohazajaban az effele bravur sem lehetetlen, de egy elagazasnal balra irta, hogy Kijarat, jobbra, hogy Exit, es nem tudtunk, merre lenduljunk neki - es lekestuk a pillanatot.

Pedig siman indult minden, Helsinkiben egy ideig acsorogtunk az utlevelkezelesnel, mert nem akartunk a Citizen (Allampolgarok) feliratu sorba allni, minekutana kiderult, hogy ok nem a finn, hanem az unios allampolgarokra gondoltak, tehat rank is. Eletunkben nem ereztunk magunkat ennyire finnek.

Ja igen, Lilla eroskodik, hogy irjak a rolleres nenikrol, akik fel s ala tortetnek a repteri folyosokon tartosra merevitett frizuraba es hidegkek kiskosztumbe oltozve.  (Jatek! Jatek! A reptereken levo folyosokat is legifolyosoknak hivjak? a) igen b) nem c) mindketto. Megoldasokat kommentekben fogadunk.)

Aztan meg a szokasos repulesi rutin, egymillio kilometerrel mongolia felett, fel-s ala hullamzassal, ami lilluban - sajat bevallasa szerint - az orgazmus elmenyet idezi fel, de engem inkabb egy kiados hanyas mellektunetere emlekeztet.

Sakkor most itt. Bezabaltunk, es varjuk a csatlakozast Saigon fele. Ettunk levest, aminek Fish Ball Soup Noodles Hong Kong Style volt a neve, es tenyleg volt benne valami halszemhez hasonlito golyo, vagy legalabbis sejtjuk, hogy az lehetett, de nem mernek megeskudni, mert halszemben en eddig csak optikat lattam. Lilla evett valami hongkongi desszertet is, amirol kiderult: egy tojas zold zselatinban. furan nezett ki, de megvolt az a kiemelt elonye, hogy ize sem volt.

En meg kozben megprobaltam ellenallni a kisertesnek, hogy az evopalcikaval mindent egyenkent felnyarsaljak, ami a talcamon van. Sajnos nem lehet, mert a helyi hiedelmek szerint az azonnali halalt jelent, a tiedet, valamelyik rokonodet, vagy a blogod valamelyik olvasojanak a halalat, es az kinek jo.

Mai javaslatunk: aki csak teheti, intezze el, hogy lekesse a csatlakozast a legitarsasag hibajabol kifolyolagosan. Jo mulatsag.

Masfel ora mulva indulunk tovabb Saigonba, addig is megnezzuk, milyen furasagokat lehet itt meg kiprobalni. Mivel eleg keson erkezunk (az eredeti terv is 8 korulrol szolt, igy majd ejfel korul erunk be a varosba), kulon elmeny lesz szallast szerezni, ugyanis nem foglaltunk elore.

Befejezesul egy friss hir a mai South China Morning Post cimoldalarol: Hong Kong kormanya 61 milliard (!!!) helyi dollart kivan szetosztani allampolgarai kozott, fejenkent megkozelitoleg 6000 HK$ (kb 770 USD) jut igy a 18 ev feletti polgaroknak (a kulfoldon eloknek is). Csak ugy, feltetelezem, mert a cikk nem tert ki arra, hogy miert osztogatjak a mannat es honnan szarmazik. A legnagyobb problemajuk, hogy milyen modon osszak szet a penzt, mivel az itteniek allitolag kulonosen erzekenyek a szemelyes adatok kiszolgaltatasara, igy a bankszamlara valo utalas nem nagyon jon szoba.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyut.blog.hu/api/trackback/id/tr802709309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CzKat 2011.03.05. 11:12:17

Sziasztok, a "b" választ jelölném meg . Remélem lesz még játék és nyeremény is :-))
Kíváncsian várom első saigoni élményeiteket!!!
pusz
süti beállítások módosítása